Gratis billeder til din WordPress hjemmeside

Mange af de billeder der er på Google billedsøgning, er beskyttet af copyright og derfor må du ikke bruge de billeder til din hjemmeside. Derfor er det godt, at der er forskellige hjemmesider hvor du kan få billeder til din hjemmesider. Men ofte koster disse billeder penge (fx hos Shutterstock, Dreamstime  mm.).

Men der findes faktisk også ret mange sider, hvor du gratis kan downloade flotte billeder i høj opløsning (de såkaldte Royalty Free Stock Images). Dog er kvaliteten ofte noget bedre hos de ikke-gratis billede hjemmesider, så ofte kan det betale sig at købe billederne. Men derimod ikke sagt, at du ikke kan finde et rigtig flot billede på de her Royalty Free Stock hjemmeside.

Det kan være en god ide at læse betingelserne inden du downloader billedet, da du på nogen sider skal skrive et link til fotografen i billedbeskrivelsen. Jeg er en glad bruger af Pixabay, som giver adgang til en mængde gratis billeder (under forskellige vilkår). Oftest sikrer jeg mig at der er tale om public domain billeder. Men der er selvfølgelig en mængde af gode muligheder.

Derfor har WP-Tips lavet en liste med 9 hjemmesider, hvor du kan downloade gratis billeder. Browse igennem og se om du kan bruge det til noget:

Stock.XCHNG

Morguefile

FreeDigitalPhotos

Everystockphoto

Stockvault

Freerange

Photorack

Freestockphotos

FreePixels

Alt efter hvad du leder, og hvordan du leder, er der endnu flere alternativer. Du kan fx overveje om du kan/vil bruge billeder med Creative Commons licenser. Typisk skal du have fat i en Attribution-licens, der tillader kommercial brug. Men det kan du selv læse op på.

Der er mange public domain muligheder ud over ovenstående. Facit er bare, at man helst skal kunne stole på licensen. Ellers risikerer du at få et rap over nallerne. Men sider som openclipart med videre kan snildt bruges til noget konstruktivt.

Hvis du søger efter Free Stock Photos på Google, kan du finde rigtig mange hjemmesider der har gratis billedmateriale. Dog skal du være opmærksom på, at nogen hjemmesider skal du købe “download credits” for at hente billederne, og derved er de faktisk ikke gratis.

Har du haft god erfaring med en hjemmeside hvor du kan downloade gratis billeder og som ikke står på denne liste, så skriv om dem nede i kommentar boksen, så vil de komme med på listen.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar