Beskyt din WordPress blog og stop spam

Hvordan stopper man strømmen af kommentarspam uden at lukke helt for kommentarer fra velmenende besøgende. Svaret er captcha. Eller recaptcha. Det er i hvert fald noget anti-spam vi skal have fat i.

4955 kommentarer afventer din godkendelse. I virkeligheden afventer de destruktion. Øjeblikkelig destruktion. Og hvorfor f***** ordner Akismet det ikke (Automattics plugin, der forsøger at håndtere spam på en rigtig fin måde).

Facit er bare: somme tider vælter det ind med spam. Somme tider kan Akismet, som ellers er udemærket, ikke fange det. Og hvis du har notifikationer på din kommentar-kø, så er det også voldsomt enerverede at åbne sin mail-klient.

FÅ LIGE RYDDET OP NU

Hvis du er ved at drukne i kommentarspam, så kan du hurtigt rydde op med plugins som fx. WP Optimize, der samtidig kan tage sig af optimering af databasen.

Stop kommentar-spam med WP-RECAPTCHA

Så langt så godt. Der er gjort hovedrent. Og nu lover du dig selv, at det aldrig mere bliver et problem, fordi du løbende vil forholde dig til nye kommentarer. Yeah, right! Der skal ikke meget drøn på bare én installation før man mister pusten – men man skal altså huske at i yderste konsekvens, så kan din side blive utrolig langsom – ligefrem gå ned. Hvis skadelige kommentarer kommer gennem filteret, kan du også opleve dårligere rankings i Google, Bing med videre.

Google har begået noget glimrende anti-spam software – og der er selvfølgelig en glad WordPress udvikler, der har pakket det ind i et plugin.

Det heder WP-Recaptcha og du kan finde det her.

Det kræver at man genererer et par koder, hvilket sker på Google officielle side (pluginnet fortæller dig selvfølgelig også at du skal gøre det). Den finder du her: http://www.google.com/recaptcha/intro/

Du får genereret dine public og private keys – taster dem ind i settings – læser opsætningen igennem. Standard opsætningen dækker Captcha på comments i din WordPress installation for ikke registrerede brugere … men kig det lige igennem. Der er ikke så meget at komme efter.

Det fungerer fint, fordi det er en hosted version. Det vil sige, at Google sørger for det hele fungerer, at der er billede-rotation på og såvel øget tilgængelighed. Yep. Du kan få læst Recaptcha’en højt.

Bedst af alt, synes jeg, den er ikke for svær. Vi har vel alle oplevet frustrationen ved gentagne gange at taste et eller andet snørklet, kringlet, uglet og dumt forsøg ind i feltet. Uden succes. Det synes jeg ikke er et problem her.

Det kan selvfølgelig bruges i andre sammenhænge. Fx ved logind. Og der er i øvrigt et væld af muligheder med hensyn til plugins i denne kategori. Så kig dig omkring, og se hvad der passer til netop dit site.

Som altid så skal du lige se dig for, når du tilføjer plugins. Vær opmærksom på, at plugins med lignende funktionalitet sagtens kan komme til at konflikte. Tag en backup før du starter. Og hvad vigtigere er, når du leger med en type som ovenstående plugins: test lige om det rent faktisk virker, når du har sat det op.

I morgen skriver jeg om hvor nemt man kan komme uden om ReCaptcha, Akismet og andet anti-spam software med programmet ScrapeBox & SEnuke XCr. <– Gas

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar